Een forever home voor Aron

Aron leefde tot voor kort in vrijheid als zwerfhond aan de rand van Ittiri, een dorpje in Noordwest Sardinie, Isabella, een lokale vrijwilligster zorgde voor hem. Ze kon hem niet meenemen naar huis omdat ze zelf al diverse honden heeft . Ze was tot nu zonder succes bezig geweest adoptie voor hem te zoeken, tot hij door de hondenvanger werd opgepakt en in het asiel werd gegooid.
Aron is een pup van 8 maanden oud met een zacht karakter, hij is een beetje schuw. Waarschijnlijk is hij een soort kruising met een herder oid. Hij kan goed overweg met andere honden en katten.
Eenmaal in een asiel heeft een hond op Sardinie erg weinig mogelijkheden om er weer uit te komen, de asiels verdienen aan de hondenverzorging dmv subsidies en dus is hun drang om een beter tehuis te vinden voor de honden erg klein. De sociale en lichamelijke gezondheid van de honden gaat achteruit door de overvloed aan honden, en het weinige personeel. De hokken en honden worden vaak ‘smorgens met koud water schoongespoten, waardoor ze permanent natte poten hebben. Vaak zitten ze met meerdere honden in een te kleine kooi, waardoor de zwakste ondervoed zijn.
Vrijwilligers proberen honden eruit te halen, door ze mee te nemen uit wandelen en ze zo weer een socialiseringsproces te laten ondergaan. Als ze het vertrouwen van de hond en de asiel managers hebben kunnen ze de hond adopteren en meenemen. De hond krijgt een microchip, wordt gevaccineerd en eventueel ook gesteriliseerd. De vrijwilligers zoeken dan gezamenlijk een tijdelijke stalling- huis voor de hond en ze proberen hem in afwachting van adoptie op te voeden, eventueel met behulp van een hondentrainer.
Na het verlaten van het kennel nemen de vrijwilligsters de rest van de kosten van stalling, voeding, antiparasiet middeltjes en ontwormingskuren, transport en opvoeding op zich. Kan jij Aron een warm thuis geven, of ken jij een betrouwbaar warm thuis voor deze schat neem dan contact met ons op.

 

Posted in .
Scroll to top
%d bloggers liken dit: