Projecten

Mount Agung Animal Rescue op Bali

Mount Agung.
Deze vulkaan staat op het punt van uitbarsten en de mensen hebben het levensgevaarlijke gebied verlaten. In hun vlucht hebben ze alles achter gelaten, ook hun dieren. Zij kunnen, soms nog aan kettingen vastgeketend, niet meer dan doodsbang wachten tot de gloeiend hete lava hen overspoeld. Gelukkig proberen vrijwilligers met man en macht te voorkomen dat ze een vreselijke verbrandingsdood zullen sterven en de arme beestjes ook te voorzien van eten en medische hulp. Deze vrijwilligers hebben de steun van World Animal Voices keihard nodig!

Opvang World Animal Voices

Naast het steunen van de verschillende projecten werken wij aan het realiseren van een permanente opvang voor honden en katten die nergens meer terecht kunnen.
Wij denken hierbij aan de oudere langzitters in Nederlandse asielen. Het is ondenkbaar dat deze arme diertjes hun jaren moeten slijten in een hok. Wij willen een huiselijke sfeer voor ze creëren, waar ze nog even kunnen genieten van een vrij leven waar elk dier recht op heeft. Waar ze lekker op de banken of bedden kunnen luieren en slapen. Waar ze in de tuin kunnen ravotten en kunnen spelen met hun andere lotgenoten en waar ze ook nooit meer weg worden gestuurd. Een plek waar ze tot hun laatste dag worden vertroeteld en verzorgd.
Ook als er dieren in het buitenland zijn mishandeld, verlaten zijn of ziek zijn en geen veilige plek hebben om naartoe te gaan, willen wij deze met alle liefde en zorg opvangen.
In deze permanente opvang willen wij naast de gezellige warme huiskamers zorgen voor een dierenartspraktijk, een trimsalon en een trainingsruimte. De dierenartspraktijk zal ook voor particuliere klanten met hun dieren toegankelijk zijn, maar in eerste instantie is de arts er voor de dieren die net binnenkomen en er verblijven.
De trimsalon spreekt voor zich, hier worden de dieren heerlijk gewassen en geknipt en verzorgt. De trainingsruimte is bedoeld om bijvoorbeeld getraumatiseerde honden te behandelen, of om spelletjes met ze te spelen en voor andere doeleinden.
Om dit project te kunnen realiseren hebben wij hulp nodig van donateurs en sponsoren.
Iedere donatie wordt gesplitst tussen de projecten. 1 deel daarvan is ook voor het realiseren van de permanente dierenopvang World Animal Voices.
Via deze weg vraag ik om uw steun en doneer maandelijks via de donatielink op deze site of via facebook! Alle kleine beetjes helpen.
Heeft u suggesties of tips neem dan contact met ons op via e-mailadres: Margy@worldanimalvoices.org

Aron zoekt een forever home

Mag ik u even voorstellen aan Aron.
Aron leefde tot voor kort in vrijheid als zwerfhond aan de rand van Ittiri, een dorpje in Noordwest Sardinie, Isabella, een lokale vrijwilligster zorgde voor hem. Ze kon hem niet meenemen naar huis omdat ze zelf al diverse honden heeft . Ze was tot nu zonder succes bezig geweest adoptie voor hem te zoeken, tot hij door de hondenvanger werd opgepakt en in het asiel werd gegooid.
Aron is een pup van 8 maanden oud met een zacht karakter, hij is een beetje schuw. Waarschijnlijk is hij een soort kruising met een herder oid. Hij kan goed overweg met andere honden en katten.
Eenmaal in een asiel heeft een hond op Sardinie erg weinig mogelijkheden om er weer uit te komen, de asiels verdienen aan de hondenverzorging dmv subsidies en dus is hun drang om een beter tehuis te vinden voor de honden erg klein. De sociale en lichamelijke gezondheid van de honden gaat achteruit door de overvloed aan honden, en het weinige personeel. De hokken en honden worden vaak ‘smorgens met koud water schoongespoten, waardoor ze permanent natte poten hebben. Vaak zitten ze met meerdere honden in een te kleine kooi, waardoor de zwakste ondervoed zijn.
Vrijwilligers proberen honden eruit te halen, door ze mee te nemen uit wandelen en ze zo weer een socialiseringsproces te laten ondergaan. Als ze het vertrouwen van de hond en de asiel managers hebben kunnen ze de hond adopteren en meenemen. De hond krijgt een microchip, wordt gevaccineerd en eventueel ook gesteriliseerd. De vrijwilligers zoeken dan gezamenlijk een tijdelijke stalling- huis voor de hond en ze proberen hem in afwachting van adoptie op te voeden, eventueel met behulp van een hondentrainer.
Na het verlaten van het kennel nemen de vrijwilligsters de rest van de kosten van stalling, voeding, antiparasiet middeltjes en ontwormingskuren, transport en opvoeding op zich.

Aron

Scroll to top